Meldingen / Calamiteiten aanmaken

Meldingen en calamiteiten aanmaken kan door op de zwarte bol met de + te klikken links onderin. Als het menuutje opent wordt de + een x. Extra velden kunnen worden toegevoegd aan de formulieren in iASSET onder Instellingen -> Storingsregistratie.

Er opent een formulier om melding/maatregel in te vullen. Door op de vooringevulde coordinaten te klikken, spring je naar de kaart, waar een marker de precieze locatie aangeeft. Bovenin de blauwe balk staat: ‘Sleep de marker naar de gewenste positie’. Je kunt met je vinger de kaart zo bewegen, dat de juiste locatie wordt bereikt en tikt dan Gereed aan, rechts bovenin. Je springt terug naar het formulier om verder te gaan met invullen. Let wel, een melding moet gelinkt zijn aan een object.

Foto’s kunnen worden toegevoegd, door deze ter plekke te nemen of door ze van de harde schijf te selecteren. Het kopje Ontvangers is om één of meer personen of instellingen uit het adresboek te selecteren, die de melding als email moeten ontvangen. Je besluit met Opslaan, rechts bovenin. De melding is gemaakt, met of zonder  foto’s en wordt opgestuurd als email.

Calamiteit verschilt weinig van het meldingsformulier. Het formulier wordt ingevuld, eventueel worden ontvangers geselecteerd en een of meer foto’s toegevoegd. Met Opslaan wordt het bewaard en naar iASSET gezonden.

Op de kaart wordt de locatie waar de melding of calamiteit is gemaakt of waarheen het is gesleept, aangegeven door een marker.

image_pdfimage_print
Vorige Objecten aanmaken
Volgende Onderhoud