Handleiding Macro Export – Import CSV

Korte beschrijving van het wijzigen van objecten door middel van export en import (CSV)

Exporteren

• Kies ‘Macro’ en vervolgens ‘Exporteren’

• Kies vervolgens ‘Export Paspoort’, ‘CSV’ en Selecteer het betreffende thema.

• Download met ‘Start Macro’ het bestand.
  • Open het bestand NIET door erop te dubbelklikken, maar via ‘Openen’ in Excel.

Wijzigen van data

In Excel:

• Bestand -> Openen -> Kies het bestand. (de CSV)
  • In dit pop-upscherm:

• Kies alleen ‘Komma’ en klik op volgende

• Kies ‘Algemeen’ of ‘Standaard’ en klik op ‘Voltooien’

Hierna volgt een scherm wat lijkt op het standaard scherm van Excel.

• Wijzig hierin, in de juiste kolom, de informatie die gewijzigd/toegevoegd moet worden.
  • Schoon vervolgens het document op;
  • Laat de kolom nummer staan
  • Laat de kolom naam staan
  • Laat de kolom ID staan
  • Laat de kolom subthema staan
  • Laat de kolommen staan waarin informatie is gewijzigd en sla het document op.
  • Overige kolommen kunnen verwijderd worden.
  • LET OP! Excel is niet geschikt voor het wijzigen van coördinaten en gps informatie.
  • Sla het document op. (Als CSV UTF-8)

IMPORTEREN

Importeren van een CSV is feitelijk gelijk aan het importeren van een Excelbestand.

LET OP! Aanpassing voorafgaand aan een import

Excel slaat CSV files op met een ; als scheidingsteken ipv een ,

• Open de CSV met een tekstverwerker zoals Kladblok.
  • Kies bij ‘Bewerken’ voor ‘Vervangen’
  • Vervang ; door , met behulp van ‘alle vervangen’
  • Sla dan het bestand op.
image_pdfimage_print
Vorige Exporteren via Gegevensbeheer >Databeheer.