OV instellingen

Deze instelling geeft je de optie om een koppeling te maken tussen de decompositie van de objecten uit thema Verlichting en Storingen met een Maatregel.

Hieronder vind je een uitleg hoe precies de koppeling werkt.

Decompositie velden (onder Instellingen)
Er moeten 3 velden aangemaakt worden die de connectie mogelijk maken. Twee datumvelden (bijvoorbeeld: Datum lichtbron en Berekende datum) en een vrije cijferveld (Levensduur in uren).
In het vrije cijferveld vul je in de verwachte levensduur van de Lichtbron opgegeven in uren.
Het veld “Datum lichtbron” wordt gebruikt om de connectie te maken tussen de decompositie en de Maatregel in een Storing.

OV Instellingen (onder Instellingen)
De eerste drie velden (Branduren per jaar, Vervangingstermijn masten en Vervangingstermijn armaturen) lijken op dit moment niet nodig te zijn. Dus ze kunnen ook leeg gelaten worden.
Hier gaat het om de laatste drie velden:
– “Lichtbron installatiedatum” wordt verbonden met het veld “Datum lichtbron”
– “Lichtbron vervangingsdatum” wordt verbonden met het veld “Berekende datum”
– “Lichtbron branduren” wordt verbonden met het veld “Levensduur in uren”.

Decompositie (Lichtbron)
Er wordt een decompositie van een Lichtbron aangemaakt.
Je kunt in principe de velden ook leeg laten, maar dat heeft wel consequenties voor het berekenen van de datum in het veld “Berekende datum”.

Storingsregistratie (onder Inspecties)
Je maakt een Storing aan voor dit object. Of je bewerkt een al bestaande Storing bij dit object.

Als je een Storing aangemaakt hebt, kan je dit daarna “Aanpassen” en ook een Maatregel toevoegen. Je voegt dus een Maatregel toe en in het veld “OV decompositie” zie je de beschikbare decomposities voor dit object. Je kiest de decompositie die je nodig hebt en slaat de toevoegingen op. Let op, er moet een bestaande “Maatregel” zijn, om dit te kunnen doen.

Zo heb je de connectie tussen de decompositie en de Storing gemaakt.
En nu als je het veld “Datum / Tijd oplossing” invult en de Storing opslaat worden de drie velden in de decompositie aangepast.

De datum uit het veld “Datum / Tijd oplossing” wordt de nieuwe datum in mijn veld “Datum lichtbron” (in de decompositie van het object).
En de datum in het veld “Berekende datum” wordt een nieuwe datum berekend op basis van de andere twee velden:  “Datum lichtbron” + “Levensduur in uren”. Als jouw veld “Levensduur in uren” leeg is, zal het veld “Berekende datum” dezelfde datum krijgen als in het veld “Datum lichtbron”.

image_pdfimage_print
Vorige CROW146A extra velden
Volgende Projectverzameling extra velden