Functioneel beheerders (systeembeheerders) hebben in iAsset een rol in het aanmaken van
gebruikers en toewijzen van een gebruikersprofiel. Deze instructie is bedoeld voor die medewerkers
die rechten hebben in het toewijzen van gebruikers en rechten.
Wanneer een organisatie meer dan één domein in gebruik heeft (bijvoorbeeld een domein voor
training, testen en een productieomgeving) is het mogelijk dat bij het aanmaken van een nieuwe
gebruiker in een domein de melding “Gebruikersnaam bestaat al” (zie onder) verschijnt.

In dit geval heeft de gebruiker reeds toegang tot een ander domein. De gebruiker hoeft dan alleen
maar uitgenodigd te worden op het nieuwe domein.

Werkwijze:

• Ga via instellingen naar gebruikers (zie figuur hieronder)

• Geef in het kader “Gebruikers filteren” (zie onder) eventueel de naam of een deel ervan in
  • Is de medewerker gevonden, klik dan op “Nodig uit” (zie figuur hieronder)

• Er verschijnt een melding zoals hieronder te zien is

image_pdfimage_print
Vorige NEN2767 – Onderhoud