Inspectie NEN 1010- 3140

NEN 1010 is de norm voor een elektrische installatie, terwijl NEN 3140 voorschriften bevat voor het veilig gebruik van die installatie, de periodieke inspectie en de inspectie van bestaande elektrische installaties.

Deze inspectie kan worden uitgevoerd bij elektrische installaties in thema’s zoals Gebouwen, Kunstwerken en Meubilair.

Bij het openen van de NEN 1010 – 3140 zie je bovenstaand scherm. Er zijn vijf tabs voor het invoeren van de benodigde gegevens. Dit is het is Algemeen Statisch gedeelte. Als de cursor boven een ? zweeft, wordt extra informatie zichtbaar behorende bij de vraag.

Daarna volgt Algemeen Dynamisch. Dit zijn de meer algemene vragen over de installatie.

De Visuele inspectie van de installatie.

De Beproevingen oftewel het testen van de onderdelen.

En tot slot de Metingen van diverse waarden in spanning, weerstand en stroom.

Aanlekschakelaars kunnen alleen of in meerdere stuks worden gemeten; klik op de blauwe + om een nieuwe regel op te roepen waar nodig.

image_pdfimage_print
Vorige Beeldmeetlat met eigen velden (2021)
Volgende Inspectie BRL 14020