Inspectie Kalender

Let wel, om inspecties op de Inspectie Kalender onder Overzicht te kunnen zien en gebruiken moeten daarvoor de rechten zijn gegeven.

Verder moeten er een aantal zaken worden ingesteld.

Ga daarvoor naar Instellingen > Algemeen > Inspectie Kalender. Hier zijn twee tabs te zien, Kalender Instellingen en Inspectie Instellingen. Met de eerste tab worden de tijden van een werkdag ingesteld, bijvoorbeeld van 08:00 tot 16:30 uur. Het verbergen van de weekenden wordt geselecteerd of achterwege gelaten.

Gebruik Opslaan om de instelling vast te leggen en ga nu naar Inspectie Instellingen.

In Inspectie Instellingen wordt opgeslagen, welke inspectie het betreft. In ons voorbeeld inspectie ‘Alle veldtypen’. De data van begin en eind van de inspectie (werkdag of dagdeel) worden vastgelegd, alleen de datum, datum van uitvoering of datum en tijd.

Het ‘Kleur veld’ is om dat veld aan te duiden, waarop de kleur zal worden gebaseerd. In ons geval is dat het veld Select.

Bij Titel velden worden die velden aangegeven, die in de inspectienotering moeten worden meegenomen. Door op de plus in het blauwe bolletje te klikken, wordt er een nieuwe regel geopend.

Bevestig de instellingen met Opslaan.

We hebben nu voor de inspectie Alle veldtypen de voorwaarden vastgelegd en kunnen nu naar Inspectie > Alle veldtypen voor de inspecties op een voorbeeld object 0237 Poppenallee – Vechtbrug gaan. We zien hier dat er twee inspecties Alle veldtypen zijn gemaakt.

In het venster van de bovenste inspectie zien we dat voor veld Select Optie 2 is gekozen.

Om de gegevens in de kalender terug te kunnen zien, gaan we naar Overzicht > Inspectie Kalender.

Hier wordt onder het vetgedrukte Inspectie de inspectie getoond die we zojuist hebben ingesteld. Achter de naam is een kleurenpalet zichtbaar. Klik op het palet.

Omdat er in het veld Select drie opties zijn, stellen we drie kleuren in door op het vierkantje van Achtergrond kleur te klikken. Het welbekende definiëren van kleuren wordt nu mogelijk. Kies een kleur per Optie en klik op Opslaan.

Dit is het maandoverzicht.

En hieronder zoals het er in een weekoverzicht uitziet. De noodzakelijke gegevens zoals ingesteld bij Instellingen > Algemeen > Inspectie Kalender ziet men terug in de agendavermelding.

Om het overzichtelijk te houden als er veel inspecties zijn, kan voor Lijst worden gekozen.