Web

Vanaf 9 maart a.s. zijn de volgende functies beschikbaar op de staging omgeving in iASSET:

  • Bij het printen van een Excel bestand met custom inspecties wordt nu ook het object_id getoond, zodat het samenvoegen van inspectiegegevens met een paspoort mogelijk is.
  • Het object_id wordt tevens getoond in een excel print van wegvakonderdelen, zodat een paspoortexport kan worden samengevoegd met een wegvakonderdeel print.
  • De inspectie CROW146-A wordt enkel meer getoond als het gekozen thema Verhardingen is. In alle andere thema’s is deze inspectie verborgen.
  • De + vóór SubTotaal en Totaal in het MJO is verwijderd. Het was overbodig en foutgevoelig.
  • De Subthema editor is nu (op live) beschikbaar. Met deze functie kunnen (sub-) subthema’s worden gedupliceerd, aangemaakt, verplaatst en verwijderd. Voor het werken hierin moet men rechten hebben voor Instellingen > Algemeen.

Bij het aanmaken van een nieuw subthema kan men nu ook een NEN2767 beheerobject per subthema invullen. In Storingen is het evenals in Meldingen nu mogelijk foto’s als thumbnails te zien en naar wens deze in HTML of PDF te printen, zodat bij uitdraai alle informatie direct kan worden getoond. Enkele verholpen bugs in iASSET zijn:

  • Het muteren van meldingen in een domein lukte niet meer. De aanpassing werd niet zichtbaar in het overzicht.
  • Binnen een domein werden na selectie van een thema niet alle objecten op de kaart getoond, maar slechts een deel.
  • Een storende fout in thema Meubilair binnen Street Smart werd gecorrigeerd.

SchouwApp

* Op 27 februari is versie 3.8.0 verschenen. De aanpassingen zijn:

– BGT exploratieverzoeken kunnen nu vanuit de app worden verstuurd. – ADFS login is in de app geïmplementeerd. – Bij het toevoegen van een nieuwe melding kan relateren aan een object verplicht worden gemaakt via de instellingen. Standaard instelling blijft dat relateren niet verplicht is. – Nieuw veldtype ‘Inspecteuren’ is aan custom inspectie toegevoegd. Eén of meerdere personen uit het adresboek kunnen de inspectie opgestuurd krijgen. – Nieuw veldtype ‘Geregistreerd door’ is aan custom inspectie toegevoegd. De inlognaam wordt in dit ‘alleen lezen’ veld ingevuld bij het openen van het formulier.

Verder zijn enkele bugs verholpen en verbeteringen aangebracht.

* Op 29 februari is versie 3.8.1 verschenen. Een bug werd hiermee verholpen.

– Meldingen – WMS lagen functionaliteit – Objecten toevoegen, bewerken – Storingsregistratie – Custom inspections zijn volledig toegevoegd – Onderhoudsmodule – Snelle inspecties en de logica die hieraan gekoppeld zit.

* Op 16 maart is versie 3.8.2 verschenen. Aangepast is:

– Deze versie heeft een nieuw raster dat meer informatie visualiseert voor meldingen, calamiteiten, onderhoud en custom inspecties. Dit raster zal in toekomstige versies voor alle inspecties worden geïmplementeerd.

Enkele bugs zijn verholpen en verbeteringen aangebracht.

* Op 9 maart is versie 2.0.0 van de Schouwapp voor Android verschenen. In deze lang verwachte versie de volgende aanpassingen en toevoegingen:

– De layout is volledig aangepast in de blauwe iASSET kleur en design. – De functionaliteit Object is toegevoegd, met daarbij de Storingsregistratie, Custom inspecties en Onderhoudsprojecten. – De functionaliteit Melding is verbeterd. – De functionaliteit Calamiteit is verbeterd.

Verder nieuws

Aanstaande ontwikkelingen

De komende maanden ligt de focus van de ontwikkeling op de volgende onderdelen.

  • Uitrol van de volledige dynamische paspoort functionaliteit, waardoor de gebruiker zijn volledig eigen paspoort in elkaar kan bouwen met een editor (uitrol eind maart).
  • Bouw van de gebruikersmodule zodat functioneel beheerders zelf gebruikers kunnen aanmaken en beheren.
  • Implementatie van de CROW147:2019 wegbeheer methodiek in iASSET.
  • Uitrol en implementatie van de bulk-editor in iASSET zodat gemakkelijk wijzingen over grote aantallen objecten gemaakt kunnen worden.
  • Totaaloverzicht onderhoud in tabelvorm over alle objecten heen.
  • Live-gang van de WIBON koppeling voor ondergrondse infra (kabels & leidingen en riolering).
image_pdfimage_print
Vorige Changelog v 3.54