Korte uitleg over rechten

Iedere gebruiker beschikt over bepaalde rechten binnen iASSET. Dit varieert van enkel leesrechten (je kunt de objecten zien op de kaart en in de objectenlijst, meer niet) tot volledige rechten. In het laatste geval kan men objecten maken, verplaatsen, verwijderen, inspecteren, onderhoud toevoegen of bewerken, budgetteren, exporteren en importeren via macro’s en nog veel meer.

Een account wordt aangemaakt op verzoek van een assetbeheerder of toezichthouder. Deze personen zijn de enigen, die rechten van collega’s mogen wijzigen, intrekken of aanvragen. Ook kunnen zij accounts limiteren tot bepaalde objecten, tot bepaalde thema’s, subthema’s of in afgebakende gebieden (filters).

In verband met de AVG wetgeving voor gegevensbescherming kan iASSET zonder toestemming van de toezichthouder of assetbeherder géén wijziging in de rechten aanbrengen van andere medewerkers. De helpdesk zal in dat geval altijd een aanvrager verzoeken om schriftelijke toestemming (e-mail) van de aan iASSET bekende contactpersoon.

Om gebruik te kunnen maken van de Schouwapp op de iPad of op een androïd tablet zijn er enkele afzonderlijke globale rechten, maar de rechten die zijn toegekend in iASSET zijn tevens geldig voor deze apps. Let wel, de Schouwapp voor androïd moet nog verder worden ontwikkeld.

image_pdfimage_print
Vorige Zoekfunctie objectenlijst linkerzijde (naam, nummer, Zoek adres).
Volgende Rode driehoek storingsregistratie