Verhardingen -> CROW146a wegvak / wegvakonderdeel

De decompositie van een rijbaan of weg is in wegvakken en wegvakonderdelen. Onder hoofdtab Decompositie zijn deze tabs te vinden.

Voor wegvak is dit een eenvoudig formulier om Nummer, Naam en Van en Tot vast te leggen, indien gewenst.

Wegvakonderdeel is uitvoeriger. Hier kunnen maten en oppervlakte worden ingevuld, maar ook welke verhardingstype is gebruikt, de verhardingssoort en het deklaagtype.

Is de oppervlakte bekend en een lengte wordt ingevuld, dan wordt de breedte berekend en weergegeven in veld Ber. breedte.

Met de gegevens van wegvak en wegvakonderdeel kan CROW-146A inspectie worden uitgevoerd. Ga naar hoofdtab Inspectie, selecteer subtab CROW-146A en klik op Toevoegen.

Enkele algemene gegevens worden ingevuld, waarnemer, het weer en de toestand van het wegdek. Het vakje Bewaar kan worden aangekruist zodat niet steeds opnieuw deze gegevens moeten worden ingevuld bij volgende inspecties. Daarna kan onder Schade / K.O. de conditie van de weg worden vastgelegd. Rafeling, spoorvorming, en dergelijke. Er zijn verschillende gradaties van ernst te selecteren in de dropdowns. Klein onderhoud kan apart in het tweede tabje worden genoteerd. Je besluit met Opslaan om dit inspectieformulier te bewaren en te sluiten.

image_pdfimage_print
Vorige Print opties decompositie